torstaina, kesäkuuta 10, 2010

Maarianhaminassa

On ollut uskomattomia purjehdustuulia, itää, kaakkoa ja pohjoista, mutta ei vielä lainkaan niitä tyypillisiä lounaisia. Olemme päässeet purjein lähes koko ajan. Saaristosssa on hiljaista, veneitä vähän, mutta lintuja paljon. Haahkoja on viime vuotista enemmän ja tänään näimme jopa viisi merikotkaa. Merellä on viileää, mutta täällä Maarianhaminassa maissa oli reilu 20 astetta.

Maanantaina iltapäivästä pääsimme liikkeelle ja olemme kulkeneet koko ajan sen mukaan, miltä on hyvältä tuntunut ja millaisia tuulia on ollut tiedossa. Aikomuksemme oli ensin lähteä Porkkalasta Viron puolelle, mutta tiistaiaamuna oli sen verran kova tuuli, että emme viitsineet lähteä avomerelle keikkumaan. Sitten ajattelimme suunnata seuraavana päivänä Hangosta Viron puolelle, mutta sääennuste tulevalle viikonlopulle muutti mielemme ja niinpä nyt olemme purjehtineet halki saariston tänne Ahvenanmeren äärelle ja huomenna matka jatkunee Ruotsiin.

1 kommentti:

Tuija kirjoitti...

Tuulta tosiaan riittää myös täällä Saaristomerellä! Onneksi tänään ei tarvitse veneillä, hurja puhuri päällä. Vietämme vain viikonlopun mökillä, juuri kokeilimme uutta Muurikan savustusgrilliä, hyvää tuli. Vasta juhannuksena sitten seuraavan kerran tänne, mutta sitten ollaankin elokuun alkuun asti. Aah! Hauskaa matkaa Ruotsiin ja poiketkaahan Jettesaaressa heinäkuussa!