torstaina, kesäkuuta 05, 2014

Loma alkaa – Karhusaaresta Hankoon

Toukokuun viimeinen viikko oli aika kylmä ja sateinen, joten veneellä emme paljoa oleilleet, sään lisäksi työkiireilläkin oli asiaan osansa. Koulun loputtua varustimme venettä kesää varten ja piipahdimme vielä Mäntyharjulla. Keskiviikkona 4.6. Markku ja Aila kyyditsivät meidät Karhusaareen ja jo ennen puoltapäivää olimme valmiit lähtemään. Lämpimät säät olivat taas vuorossa ja uskomatonta, mutta totta, että tarkenimme merellä shortseissa ja T-paidassa.
Kumpi väistää? Helsingin edustalla.
Osan matkaa purjehdimme hyvää kyytiä, loppuosan matkaa taas koneilimme heikkenevässä tuulessa. Ensimmäisen lomapurjehduspäivän määränpääksi tuli tuttu Lähteelä, jossa olimme harvinaisen aikaisin eli klo 17.50.

Torstaina 5.6. oli kaunis ja aika lämminkin aamu, 16 astetta klo 6, kun irrotimme köydet. Minäkin olin hereillä, sillä tuuli oli ihan sivusta ja aika voimakasta. Heti, kun saimme köydet ja lepuuttajat pois, nostimme purjeet ja suuntasimme Porkkalanselälle. Suvisussu kulki mukavasti 8-10 m/s itätuulessa. Ihailtuani vähän aikaa kaunista aamua painuin kuitenkin vielä takaisin nukkumaan. Porkkalanselän jälkeen heräilin siihen, että Ari joutui jiippailemaan useamman kerran. Tuuli oli ihan takaa ja väylä mutkitteli sen verran, että takatuuli tuli välillä vähän toiselta, välillä taas toiselta puolelta ja puomi piti siis vaihtaa (=jiipata) puolelta toiselle.

Rannikkoväylä Hankoon kulkee ulkoluotojen ja saarien keskellä. Nautimme aina tästä pätkästä, sillä siellä saamme ihailla saaristoluontoa läheltä ja erityisesti lintupoikueita. Matkalla näimme myös kaksi merikotkaa, toinen oli meistä vain noin 50 metrin päässä hätyyttämässä haahkapoikuetta.

Aamun auringon jälkeen pilvistyi ja välillä satoi vähän vettäkin. Purjehduksellisesti päivä oli mainio – vasta Hangon edustalla laskimme purjeet. Perillä olimme noin klo 16. Laituriin tullessamme vastassa olikin tuttu hahmo, Kärkkäisen Pekka (s/y Elsa). Olimme purjehtineet näköetäisyydellä jo aiemmin päivällä, mutta emme olleet tunnistaneet heidän venettään. Vielä kiittelimme Kotkan järjestelyistä ja vaihdoimme kuulumisia jatkosuunnitelmista.

Kun olimme aikaisin perillä, niin ehdimme tehdä reilun 10 kilometrin kävelylenkin, käydä kaupassa, saunassa ja vielä ehdimme rantaravintolaan pizzallekin. Oli onnistunut päivä.

Ei kommentteja: