sunnuntaina, heinäkuuta 13, 2014

Porvoosta Kotkaan


Superkuu Porvoossa perjantai-iltana
Lauantaina 12.7. itätuuli jatkui, ollen aamulla 4-7 m/s. Ari starttasi jälleen vartin yli viisi ja koneajoahan se oli. Minä heräsin Suninsalmessa. Jatkoimme vastatuuleen Kabbölen kautta eli suojaisia, kapeita väyliä pitkin.
Kabbolen väylällä kierretään kivikoita
Ennen puoltapäivää olimme Loviisan eteläpuolella ja lähdimme saarten suojasta väljemmille vesille. Teimme reivin ja aloimme luovia. Tuulta oli 8-10 m/s. Kaunissaaren länsipuolella aallokko oli välillä ikävää, ei se ollut korkeaa, mutta se oli ristiaallokkoa, kun osa tuli Kaunissaaren etelä-, osa pohjoispuolelta. Kerrankin Suomenlahdella luoviessa ei ollut kylmä. Kotkassa kävimme tankkaamassa ja olimme vierassatamassa klo 17.30. Vastaanottajina laiturilla oli Ristiinan pursiseuralaiset s/y Didixin väki. Matkaa tuli kaikkine luovimisineen 71 mailia.

Sunnuntain vietimme Kotkassa. Odottelimme itätuulen heikkenemistä. Ei tuo vajaan 10 m/s tuuli sinänsä ole kova, mutta kun se on ihan vastaista, niin aallokosta tulee ikävän tökkivää. Kummallisia ovat olleet nämä tämän kesän tuulet. Ensin oli kesän alussa itätuulta, jolla pääsimme hyvin Hankoon asti ja sitten vaihtelevien tuulien jälkeen alkoivat pohjoistuulet, joita kestikin kaksi viikkoa. Nyt oli itätuuli jatkunut jo reilun viikon. Arin aamulenkin ja minun myöhäisen heräämisen jälkeen kävimme kaupassa ajatuksena, että selviämme ostoksillamme Ristiinaan asti. Iltapäivällä lähdimme Didixin väen kanssa merimuseo Wellamoon. Uskomatonta, mutta nyt vasta ehdimme ensimmäistä kertaa tähän merimuseoon. Tänäkin keväänä aikomuksemme oli käydä, kun olimme Suurten vesien seiloreiden kokoontumisessa Vellamon laiturissa, mutta emme vaan ehtineet näyttelyihin asti. Pari tuntia siellä vierähti ja vielä emme kaikkea nähneet, kun alkoi nälkä tulla ja lähdimme porukalla syömään. Illalla saunan jälkeen jaksoimme vielä katsoa Didixin kisastudiossa jalkapallon MM-ottelun finaalin ensimmäisen puoliajan, mutta sitten uni kutsui.

Ei kommentteja: