torstaina, kesäkuuta 14, 2012

Utö ja Nynäshamn


Sumuinen aamu
Keskiviikkoaamu 13.6. oli jälleen sumun vallassa, näkyvyys alle 100 m ja oli täysin tyyntä. Yhdeksän jälkeen sumu hälveni ja lähdimme liikkeelle jälleen koneella ajellen heikkoon vastatuuleen. Tällä kertaa minä onnistuin näkemään hylkeen.

Tällaisia näkymiä matkan varrella - kunto kasvaa, kun käy rannassa
Klo 13.30 saavuimme Utöhön ja matkaa oli taittunut 24 mailia. Edellisestä Utössä käynnistä oli kulunut ainakin 15 vuotta ja mukava oli jälleen tutkiskella Utön luontoa ja miljöötä. Päivä oli lämmin ja ensimmäistä kertaa tänä kesänä tarkenimme istua vielä illalla ulkona,emmekä tarvinneet veneessä lämmitystä. Vierasveneitä oli kymmenkunta, mikä oli harvinaisen paljon näin alkukesästä. Keskikesällä Utössä on varmasti veneitä rutkasti, sillä siellä väitetään olevan 270 vieraspaikkaa.

To 14.6. oli jälleen aamutuimaan täysin tyyntä, mutta nopeasti tuuli yltyi ollen 7-8 m/s ja edelleen se oli meille vastaista eli tyypillistä etelänpuoleista tuulta. Matkaa oli vain 14 mailia Nynäshamniin, jonne saavuimme jo ennen kymmentä ja odottelimme parikymmentä minuuttia polttoaineaseman aukeamista ennen vierassatamaan kiinnittymistämme.

Mainitsemisen arvoista on se, miten monessa satamassa olemme päässeet saunaan. Itse asiassa vain Lähteelässä, Rosalassa ja Tukholmassa on sauna jäänyt väliin. Täällä Nynäshamnissakin on suihkutilojen yhteydessä saunat, joissa monista ruotsalaisista saunoista poiketen kiukaassa on kivet ja kiukaalle saa heittää vettä eikä tarvitse vain istua ja hikoilla lämpimässä. Näkymät saunoista ovat myös hyvät: peili-ikkunat, joista näkee koko vierassatama-alueen.

Ei kommentteja: