sunnuntaina, heinäkuuta 15, 2012

Helsingissä

Su 15.7. Ari herätti minut innoissaan klo 7 jälkeen kertoakseen, että nyt hän vähän kolisee, kun löysi jääkaapin vian ja korjaa sen. Hangossa Ari oli mitannut jääkaapin jännitteen ja todennut sen olevan yli 13 volttia eli ihan kohdallaan. Nyt hän mittasi uudelleen ja lukema näytti nollaa volttia. Päätelmä oli, että jostakin on sähköjohto melkein poikki ja löytyihän se kohta turkkilevyjen (=lattialevyjen) alta. Johdon suojakuori oli mennyt jossakin vaiheessa rikki ja sisällä oli enää juuri ja juuri yksi säie ehjä, joka ilmeisesti vielä Hangossa riitti näyttämään ihan kelvollisia volttilukemia. Nähtyäni tuon johdon, ihmettelen, että jääkaappi on tähän asti toiminut moitteetta. Tuntui, ettei mikään virta voi enää mennä siitä läpi. Hyvä, että vika löytyi ja korjautui noin helposti. Jonkin verran tuli poisheitettävää ruokaa (sääli ruuan suhteen), mutta halvemmaksi se tuli kuin mennä ostamaan uusi jääkaapin koneisto.

Ei ihme, jos ei virta kulkenut.
Päivällä kävimme kotona hakemassa postin. Totesimme, että on yksinkertaisempaa asua veneellä, jossa on kaikki tavarat kuin mennä kotiin ja hankkia aamupala-ainekset, ottaa veneeltä tarvittavat vaatteet mukaan jne. Päivän mittaan tuli useampaan otteeseen sadetta ja illalla oli lisäksi ukkosta.

Mielenkiintoinen havainto kesäisestä Helsingistä: kadulla kuulee ainakin yhtä paljon muita kieliä kuin suomea, lauantai-illan pitsapaikassa kokki puhui meille englantia muutaman suomen sanan ohella ja sunnuntaina jäätelökioskilla myyjät puhuivat meille vain englantia.

Maanantain 16.7. vietimme edelleen Katajanokalla. Päivä oli sateinen ja lämpötila vain 16-18 astetta. Kävimme Lauttasaaressa venetarvikeliikkeessä ostamassa uuden laipiokompassin ja minä kiertelin vähän alennusmyyntejä. Meriveden pinta nousi vauhdilla ollen lauantaihin verrattuna noin 40 cm korkeammalla. Veneeseen nousuun mietimme jo portaiden paikalle laittamista ja kiinnitysköysiä piti vähän löysätä.
Aika ikävää säätä, vaikka juuri nyt ei satanut



Ei kommentteja: