sunnuntaina, heinäkuuta 22, 2012

Lappeenrannasta Ristiinaan

Perjantaiaamuna 20.7. sataman kahvila/huoltoasema aukesi siis klo 9, jolloin tyhjensimme septin, tankkasimme polttoainetta ja maksoimme yöpymisen. Sitten ajelimme aurinkoisessa säässä ja kevyessä vastatuulessa (luoteesta 2-4 m/s) kohti pursiseuramme saaritukikohdetta Korkeaa. Saimaalla totesimme veden pinnan olevan todella korkealla. Korkeassakin kiinteästä laiturista oli veden pinnalla vain 10-15 cm, vaikka joskus se on ollut veneen keulan korkeudella. Korkeassa olimme klo 16.30 ja päivämatkaksi tuli 37 mailia. Oli siellä muutama muukin vene. Viime kesän suuri talkoourakka oli uuden saunan rakennus ja nyt pääsimme ensimmäistä kertaa testaamaan saunan löylyjä. Kyllä on hieno sauna ja hyvät löylyt.

Lauantaina oli yksi kesän lämpimimmistä aamuista. Päätimme viettää päivän paikoillamme. Päivä oli touhua täynnä: Ari keräsi ämpärillisen mustikoita ja pannullisen kanttarelleja, väki pelasi lentopalloa (tai siis beach volleyta) uudella hienolla hiekkakentällä ja jollakisakin järjestettiin (Ari voitti). Illalla tietysti saunottiin ja grillikatoksella nautittiin vielä Jukan (H.) maukkaita savumuikkuja. Kyllä oli mukava kesäpäivä.
Pelaamista...
... ja jollakisaa
Kisakatsomossa jännättiin, naurettiin ja annettiin ohjeita!
Sunnuntaina 22.7. oli aika päättää kesälomareissu. Auringonpaisteessa ajelimme vastatuuleen koneella Ristiinaan, jossa septillä käytyämme olimme omalla paikallamme laiturissa klo 12.30 ja tämä viimeisen päivän matka oli noin 12 mailia.

Ei kommentteja: