maanantaina, kesäkuuta 24, 2013

Hankoon

Maanantaina oli edessä lyhyt päivämatka, 22 mailia, Hankoon. Ari ehti aamulla ensin lenkille ja sitten yhdeksän tienoilla lähdimme Kasnäsista. Tuuli vaihteli idän molemmin puolin ja voimakkuuskin heikosta vähän voimakkaampaan. Hangon lähtisen selän alkupäässä näin hylkeen, mutta muuta merkittävää ei päivän matkaan sisältynyt. Koneajolla olimme vähän klo 13 jälkeen Hangossa laiturissa kiinni.

Lounaan ja kauppareissun jälkeen ehdin reilun tunnin kävelylenkille, kun Ari pesi samaan aikaan pyykkiä. Kaupungilla oli niin lämmintä, että hiki tuli, mutta rannassa tuuli vilvoitti sen verran, että juuri tarkeni lyhythihaisessa. Huomisaamuna on tarkoitus suunnata keula kohti Viroa ja luultavasti edelleen Latviaan.


Hanko on muuten toistaiseksi tämän kesän kallein vierassatama, meidän veneen koolla satamamaksu 27 euroa + sähkö 5 euroa + yksi pyykki 5 euroa. Helsingissä Katajanokalla satamamaksu oli enemmän eli 35 euroa, mutta siihen sisältyi sähkö ja pesukoneen käyttö sekä lisäksi venekunnalle kahvit ja croissantit sekä Iltalehti. Vertailun vuoksi Maarianhaminassa satamamaksu oli 25 euroa, johon sisältyi sähkö, mutta pyykki oli 6 euroa. Sauna on kuulunut näihin kaikkiin.

Ei kommentteja: