tiistaina, kesäkuuta 18, 2013

Maarianhaminassa

Maanantaina 17.6. kävimme vierassatamamaksun kylkiäisenä saadulla ilmaisella iltapäiväristeilyllä Vikingin laivalla Kapellskärissä. Lounasbuffet oli harvinaisen maittava. Ari kävi aamulenkillä ja minä aamupäiväkävelyllä. Lisäksi illalla teimme ennen saunaa vielä yhdessä puolentoista tunnin kävelylenkin ja siinä se päivä menikin.


Tiistaina meni aamupäivä pyykinpesussa ja Ari pyöräili venetarvikeliikkeeseen, josta ei kuitenkaan ostanut juuri mitään. Iltapäivällä tutustuimme remontin jälkeen avattuun Merenkulkumuseoon. Siellä oli niin paljon katseltavaa, että kävimme välillä syömässä ja palasimme takaisin. Melkoisia matkoja sitä on tehty purjealuksilla, mm. Australiasta Eurooppaan ennätys oli 83 vuorokautta. Tämän jälkeen iltapäivä olikin jo pitkällä. Samaan hintaan (10 euroa) olisi päässyt vielä Pommerniinkin, mutta se jäi ainakin tältä päivältä väliin. Olemme kyllä aiemmin käyneet useammankin kerran.

Tiistaina piti olla poutapäivä, mutta ukkos- ja sadepilvet saapuivat Ruotsin puolelta. Samalla lämpötila laski 17 asteesta 11 asteeseen. Illalla taas sää selkeni, aurinko paistoi ja lämpötila kohosi. Emme ole Helsingin jälkeen käyneet kunnolla kaupassa (Kasnäsissa vaan lähinnä leipää ja muuta pientä), joten nyt oli tarvetta täydentää ruokavarastoa. Tarpeellisten ruokien lisäksi kaupasta löytyi myös ruotsalaisia mansikoita ihan kohtuuhintaan. Minä tein vielä ennen saunaa reilun tunnin pyörälenkin mm. Lemströmin kanavalle.
Lemströmin kanavalla - oikotie Lumparnilta Itäsatamaan

Ei kommentteja: