lauantaina, kesäkuuta 15, 2013

Korpoströmiin

Lauantaiaamuna 15.6. emme pitäneet mitään kiirettä lähdön kanssa, sillä säätiedotus oli luvannut länsituulen kääntymistä lounaaseen, joka olisi meille parempi tuulen suunta. Kohteenamme oli Korpoström, jonne purjehdimme Kasnäsista ensin luoteeseen ja sitten länteen. Klo 11 lähdimme liikkeelle ja saimme purjeet ylös heti lähdön jälkeen. Tuulta oli 6-9 m/s ja suunta sen verran lounaassa, että purjein nousi Gullkronan kohdalle asti.
Luovilla välillä vähän pärskyi

Sitten kulkusuuntamme kääntyi niin paljon, että jatkoimme koneella. Klo 16.45 kiinnityimme Korpoströmissä laituriin. Matkaa tuli 34 mailia, josta noin puolet purjein.


Suomen purjelaivasäätiön kuunari Helena (ylempi kuva) 
ja s/y Vahine (Swan 65) tulivat vastaan Gullkronan selällä.

Merellä oli ollut viileähköä, mutta maissa oli lähes lämmin, 18 astetta. Kasnäsissä oli, ehkä tuulen ja sateen takia, ollut lähes kymmenen vierasvenettä, mutta Korpoströmissä yöpyi vain neljä venettä. Kävimme seitsemän kilometrin kävelylenkillä ja sitten saunaan.

Seuraavaksi päiväksi oli luvassa kaakkoistuulta ja sadetta. Suuntamme oli länteen Ahvenanmaata kohti, joten tuulen suunta olisi hyvä, mutta sade ei niinkään kiehtovaa. Mietimme, mitä teemme. Päätös jäi Arille aamuksi.

Ei kommentteja: