maanantaina, kesäkuuta 03, 2013

Kesän 2013 reissu alkaa

Kesän 2013 purjehdusmatka aluillaan. Sää on ollut helteinen jo pari viikkoa. Kesän reissullamme ei ole mitään erityistä suunnitelmaa. Aluksi suuntaamme Saaristomerelle ja sitten katsomme jatkoa, mahdollisesti Viron puolelle. Spottia koetamme muistaa painella, jolloin sijaintimme näkyy tästä linkistä.

Maanantaina 3.6. iltapäivästä irrotimme köydet kotisatamasta 28 asteen hellesäässä. Tuuli oli heikkoa ja ajelimme koneella reilun 12 mailin matkan pursiseuramme majalle Korkiaan. Rannassa ja laiturilla oli vilinää, kun toistakymmentä 10-12 -vuotiasta jollaleiriläistä vietti ensimmäistä leiripäiväänsä. Saunassa oli makoisat löylyt ja Saimaan vesi oli yllättävän lämmintä.

Tämän kesän lomareissun aloittaminen kotisatamasta vasta kesäkuussa oli aika poikkeava juttu. Yleensä Ari on purjehtinut veneen jo toukokuussa pääkaupunkiseudulle ja loman alkaessa olemme suunnanneet heti kohti länttä. Tämä kevät oli jotenkin niin kiireinen, ettemme ehtineet saada venettä kunnolla lähtökuntoon vesillelaskuviikonloppuna, joten päätimme suosiolla aloittaa lomamatkan kotisatamasta vasta töiden päätyttyä kesäkuun alussa. Meille kyllä vihjaistiin, että olemme selvästi tulossa vanhoiksi, kun emme enää ehdi niin paljon, kuin luulemme ehtivämme - tiedä häntä, siinäkö syy. Nyt kuitenkin minäkin olin matkalla kohti merta muutaman välivuoden jälkeen.


Aamun rauhaa jollaleirillä


Ei kommentteja: