keskiviikkona, heinäkuuta 11, 2012

Visbyssä

Ti 10.7. oli tuulinen päivä, 10 m/s, puuskat 14 m/s satama-altaassa. Silloin ei juuri veneitä lähtenyt eikä tullut. Meillä oli tarkoituskin viipyä muutama päivä Visbyssä. Koneajoa on tullut kesän mittaan sen verran, että kun moottorin öljynvaihdot tehdään 100 tunnin ajon jälkeen, niin oli sille sopiva aika. Ari huomasi, ettei meillä ollutkaan mukana riittävästi öljyä, joten sitä piti lähteä hankkimaan. Oli vaan niin, että Volvo Pentan omaa öljyä (jota on ollut tapana käyttää) oli saatavilla lähimpänä Klintehamnista (noin 30 km päässä). Niinpä Ari vuokrasi mopon ja huristeli sillä hakemaan öljyä. Öljynvaihto jäi seuraavalle päivälle.

Allin väki oli illalla menossa tapaamaan purjehdustuttujaan Lokrumeen (noin 15 km päässä Visbystä) ja mekin olimme saaneet sinne kutsun. Isäntäväki haki meidät kaikki ystävällisesti ja toivat vielä takaisinkin veneille. Isäntäväki oli ollut 2000-luvulla useamman vuoden purjehdusreissulla mm. Brasiliassa ja Karibialla. Ilta kului rattoisasti hyvän ruuan ja jutustelun parissa. Mielenkiintoisia ihmisiä sitä tapaa purjehtijoiden joukossa.
Isäntäväki esittelemässä grilli-illan kattausta, Taru ja Jukka keskellä
Ke 11.7. Alli lähti jo kohti Suomea, mutta me vietimme aikaa edelleen Visbyssä paitsi öljynvaihdon parissa niin mm. käymällä kasvitieteellisessä puutarhassa. Sataman moottoriveneissä oli aikamoista menoa. Tiedä sitten, mitä se olisikaan seuraavalla viikolla, kun silloin on Visbyssä ns. Stockholms Veckan. Silloin kuulema tulevat äveriäät tukholmalaiset nuoret aikuiset, siis juppi-einarit, veneille. Nämä kiertävät heinäkuussa eri paikoissa ja viettävät viikon kussakin paikassa (ilmeisesti Åre, Båstad, St Tropez/Nizza ja Visby) ja käsittääksemme vain juhlivat.
Visbyhän tunnetaan ruusuistaan

Kun ruusut viihtyvät, niin niitähän voi laittaa vaikka mihi.
s/y Alli lähti kohti Hankoa
Stocholmsveckanin alkuasetelma

 Ei ihan heti tulisi itsellä mieleen pistää hiiligrilliä pystyyn veneen kannelle.
Ari näki grillissä liekit, onneksi ei avotuli sentään sytyttänyt venettä.

 Star Clippers -ristelyalus
Lounastee ihan kelpo paikassa. Mikä mättää?
(Arin vastaus: Miksi kahvia ei tuoda pikakahvina, vaikka tuodaan teepussi?)







Ei kommentteja: