perjantaina, kesäkuuta 14, 2013

Päivä Kasnäsissa

Torstai-iltana tuuli vain yltyi yötä kohti ja puuskat olivat 15 m/s. Sateessa oli sentään välillä taukoja. Oli mukava olla lämpimässä veneessä. Illalla meinasi käydä pahastikin, kun Arin hyppy veneestä laiturille jäi sen verran lyhyeksi, että hän putosi polvilleen laiturille - onneksi ei pudonnut mereen. Toisaalta mereen putotessaan hän ei ehkä olisi saanut kämmeniä mustelmille, kuten nyt kävi ja rannekin tuntuu vähän kipeältä. Ei sentään tunnu luita murtuneen.

Aamuyöstä heräsimme siihen, kun viereemme tuli purjevene. Ari kävi katsomassa, miten he asettuivat, mutta ei tullut kyseltyä, mistä he tulivat siihen aikaan. Aamulla laiturilla kävellessä selvisi yön tuulen rajuus, sillä yhden tuulen puolella laituria kylkikiinnityksessä olleen moottoriveneen kyljessä oli pahat vauriot: maalipinta oli hiertynyt lasikuituun saakka eli gelcoatpintakin oli vaurioitunut. Fendareita eli lepuuttimia oli kyllä runsaasti veneen ja laiturin välissä, mutta eipä ne näyttäneet auttaneen.


Tuon sinisen veneen kylki kärsi kovia.
Välillä oli poutajaksoja, mutta perjantaikin oli aika sateinen päivä. Tuuli hellitti välillä, mutta yltyi taas uudelleen iltaa kohti. Ari kävi aamulla vesisateessa lenkillä. Minä tein aamupäivän töitä oikolukien etälukion opinto-opasta. Lounaan nautimme vierassataman vieressä olevassa ravintolassa ja pian veneelle palattumme joku koputteli veneen keulaan. Tässäpä olikin mukava yllätys. Koputtelija oli tuntematon mies, joka osoittautui veneemme ensimmäiseksi omistajaksi Kari Lund (itse olemme kolmas omistaja). Hän oli postinhakureissulla mökiltään ja oli huomannut tutun näköisen veneen. Olipa mukava tarinoida ja kuulla veneemme alkuvaiheista ja retkistä (silloinen nimi oli s/y Jonica). Kannatti jäädä täksi päiväksi Kasnäsiin.

Kari Lund, mieluinen yllätysvieras!
Illalla sade lakkasi, aurinkokin jo paistoi, mutta sitten se hävisi sumun taakse. Tuuli pyöri 10 m/s tienoilla ja lämpötila oli 15 astetta. Saunassa tarkeni tosi hyvin, oli vähän turhankin kuuma.

Ei kommentteja: