keskiviikkona, kesäkuuta 26, 2013

Saarenmaalle

Keskiviikkoaamukin valkeni kauniina ja tyynenä. Arin vakiolähtöaika oli jälleen klo 5.30. Ei kauaa tarvinnut ajaa koneella, kun tuuli virisi ja se oli idän ja kaakon väliltä. Siispä purjeet ylös. Välillä tuuli oli sen verran heikko ja vastainen, että oli koneajon vuoro, kunnes klo 9.30 saatoimme taas nostaa purjeet ja siitä eteenpäin olikin hyvää purjehdusta koko päivä. Nopeutemme vaihteli: aluksi 5-6 solmua, sitten jonkin aikaa 3-4 solmua, kunnes tuuli voimistui ollen 7-8 m/s ja meidän nopeutemme 6-7 solmua.


Matka eteni mukavaa vauhtia
Kotka lenteli ja lukuisia perhosia lepäili välillä purjeella tai muualla veneessä. Aurinko paistoi ja lämpötila oli ainakin lähellä hellelukemaa (veneessä sisällä 29-30 astetta). Kokka kohisi ja matka eteni. Oli todella nautittava purjehduspäivä!

Matkalainen
Määräsataman, Roomassaaren, edustalla tuuli kääntyi aivan hetkessä lähes myötäisestä lähes vastaiseksi, idästä länteen, ilmeisesti jonkin ympärillä olevan ukkospilven seurauksena. Samalla tuuli voimistui yli 10 m/s. Kelasimme keulapurjeen sisään ja hetken päästä laskimme isopurjeenkin ja ajelimme viimeiset kaksi mailia koneella. Klo 18.15 kiinnityimme laituriin 71 mailin päivätaipaleen jälkeen.

Laiturilla oli oikein ystävällinen, suomea puhuva satamakapteeni ottamassa meitä vastaan. Roomassaaren suihkutilat olivat aivan uudet ja todella siistit. Pesukone ja kuivausrumpukin on. Nettiin sai ilmaiseksi salasanan. Rannassa on kahvila, mutta keittiö ei ollut enää illalla auki.

Roomassaari on pari mailia Kuressaaren edustalla. Jos olisimme keskiviikkona tienneet, että jäämme kahdeksi yöksi, olisimme varmaankin menneet Kuressaaren keskustaan, mutta kun emme olleet varmoja, jatkammeko matkaa taas heti aamulla, niin jäimme Roomassaareen, joka osoittautui ihan mukavaksi paikaksi. Oli ainakin rauhallista, kun me olimme ainut vierasvene.

Ei kommentteja: