perjantaina, kesäkuuta 28, 2013

Virosta Latviaan

Perjantaiaamuna tuuli oli heikentynyt ja lähdimme liikkeelle klo 7. Edelleen oli vastatuulta eli lounaasta, mutta voimakkuudeltaan 5 m/s ja päivän mittaan tuuli heikkeni edelleen lähes tyyneksi asti. Koneajona meni koko päivä. Lämpötila oli 22 astetta, kunnes illan suussa tuli pieni sade ja samalla lämpötilakin vähän laski. Muutama purjevene tuli vastaan ja joitakin laivoja näkyi, mutta muutapa ei sitten tapahtunutkaan. Klo 18 saavuimme Ventpilsin satamaan Latviaan. Päivämatka oli 65 mailia.


Persoonallinen Ieva-troolari Ventspilsin satamassa
Olimme olleet viime syksynä työmatkalla Ventspilsissä yhden kansainvälisen projektin puitteissa. Silloin oli satanut ja tuullut kovasti, joten kaupungista emme silloin paljoa nähneet. Meille kuitenkin vakuutettiin, että kaupunki on kesällä kaunis ja siksi halusimme tulla nyt uudelleen. Lisäksi oli mukava tulla tapaamaan projektin aikana tutuksi tullutta väkeä. Heti saavuttuamme lähetin tekstiviestin Dacelle ja hän tulikin käymään perheensä kanssa veneellä.

Illalla vielä kävelimme vanhaan kaupunkiin pienelle iltapalalle. Samalla totesimme, että kaupunki on todella erinäköinen nyt kesällä. Kaupunki on kuuluisa kukista ja lehmistä. Kukkia onkin joka paikassa ja samoin erilaisia lehmäpatsaita. Lehmät ovat peruja vuoden 2002 ja 2012 suuresta taiteellista ”Cow Parade” -tapahtumasta. Osa tuolloin rakennetuista lehmistä on myyty hyväntekeväisyystarkoitukseen ja siirretty pois, mutta 24 erilaista lehmää on edelleen ympäri kaupunkia kaikkien nähtävillä.



Tässä muutama lehmä lukuisten joukosta

Ei kommentteja: